Garanti Bank Sorun Çözme Süresi

444 03 34 ü aradım az evvel. 6 Aylık 29 TL hesap işletim ücreti + 35 TL kredi kartı üyelik ücreti, toplamda 64 TL paramı gasp etti. Bende paramı geri almak istiyorum. Sorun bu.

Alo garantinin telefon şubesi menüsü o kadar karışık ki, kimsenin yolunu bulabildiğini sanmıyorum.

Yaklaşık 4 kez menü ile boğuştuktan sonra, kredi kartımı kaybettim tuşuna bastım ve bi insan evladı çıkıp bana 343 ü tuşlamam gerektiğini söyledi, tuşladık.
Sonra biri çıktı 43 ü tuşla dedi, onu da tuşladık.
Sonra ki tip 12122 yi tuşla dedi onu da tuşladık. Aralarda 20 şer dk bekleme süresi var gecenin 3 ünde.. Gündüz bu sürenin ne kadar uzayabileceğini tahmin bile edemiyorum. Neyse listeye devam.
Sonraki tip 26 yı tuşlamamı söyledi, onu da yaptık.
Sonra telefon kapandı.
Bu da geçen sürenin ekran görüntüsü :
IMG_0078

Tekrar aradım 43 ü tuşladım biri çıktı, yanlış tuşladığımı 22 yi tuşlamam gerektiğini söyledi.

Onu da tuşladım şu anda bekliyorum hala..

…….

Bekleme bitti, 69 dk lık bir işlem süresi sonrasında hem hesabımı hem kredi kartımı kapatmak için talimat verdim. İkisi de gerçekleşmeyebilirmiş, yani bu kadar işkence sonrasında tekrar arayıp birde teyit almam gerekliymiş.

4. sıradaki konuştuğum çok bilmiş tipe 40 dk dır hatta bekliyorum dedim, bana maksimum 20 dk beklersiniz dedi. Topu biri birine, ikinci biri diğerine atarak 4 kez aktardılar. İki tanesi de telefon ile hesap kapatılamayacağını söylemişti. Demekki ısrarcı olunca kapatılabiliyormuş.

Lanet olsun, nerden bulaştım bu bankaya…

Ahanda bu da toplam aramaların ekran görüntüsü :

IMG_0080

Eşşek kadar etiket de girdim ki millet okusun… Okusun da bulaşmasın.

2 Yorum Yapıldı

cavit orkun günay

Selam, Bireysel mevduat hesabı açan her kullanıcısından yıllık 57 tl. hava parası alan "hesap işletim ücreti" adlı garabeti bir kez daha vurguladığını için teşekkür ederim. Bu konuda biraz araştırma yapıp, Haklı müşteri hattı'ndaki personellerin de kukumav kuşu gibi aynı şeyleri tekrarlayıp, bu konuda aldıkları emrin dışına çıkamadıklarını farkedince, bankadan soğudum, maaşımın doğrudan Garanti'deki hesaba yatıyor olmasına rağmen, hesapta hiç nakit tutmadan hemen parayı çeker veya başka bankalardaki hesaplarıma transfer eder oldum,Onların beni kullanıyor oldukları düşüncesi, beni de kendilerini kullanma düşüncesine sevketti.Kirlenmiş hissediyorum.Ve onlar bunu hizmet vermenin bedeli olarak görüyorlar...

mustafa

Benden de 84 tl hesap işletim ücreti aldılar, zaten herşeyin parasını ödüyoruz, havale vs herşeyden komiskon alıyor, 2-3 mail, telefon ettim bir sonuç alamadım. Ne yazsam boru gibi aynen daha beterini yazıp geri dönüyorlar. Helal etmiyorum, etme-bulma dünyası. Devlette bankalar kâr ediyor diye seviniyor, adamın birkaç milyon müşterisi olsa aldıkları bu para ile şube kirası ve eleman maaşını bir kerede çıkartıyorlar ondan sonra ne yapsa kâr. Yabancı bankalarda örnek alsınlar. 1 tl bile bundan sonra hesapta para tutmayacağım.

Yorum eklemek için çok geç, 13-09-2010 tarihinde yoruma kapatıldı.