TTelekom: Gecenin 3 ünde ne yapıyon?

Bu gece php kodlarının içine gömülmüş yol alırken internet bağlantısı gitti. Son bi kaç gündür sınavlarım yüzünden evde yoktum. Kardeşim son günlerde devamlı kesinti olduğunu söyledi. Hemen aramaktan bıkmadığımız 444 0 375 i arayıp arıza kaydı bıraktım. Saat 10:15 civarı henüz daha bu günki uykumu uyumadan kapı çaldı. Gelen telekom görevlileri.

Konuşmayı birebir aktarıyorum;

– Selamün aleyküm
– Aleyküm Selam
– Bağlantı burdan mı geliyor.
– Evet o kablodan geliyor, ilk bağlattığımız zamanlarda da sürekli kesilmeler oluyordu. Bi kaç hafta kadar düzgün gitti, sonra tekrar kopmalar başladı. Gündüzleri yavaş ama en azından kopma çok sık olmuyor. Gece 2 den sabah 7 ye kadar üç saniye hatta kalamıyorum. Sürekli kesinti..
– Gecenin 3 ünde ne yapıyon ? (Bıyık altından gülerek)
– Çalışıyorum ???

Hayatında interneti sadece “+18 erişim yolu” olarak kullanan bu tiplere biz internetimizi emanet ediyoruz.

5 Yorum Yapıldı

heartsmagic

Bu tipler klasik kurumsallaşmayı yakalayamamış şirketler döneminden kalma sanırım. Aslında insan bir yandan üzülüyor Telekom gibi bir şirketin özelleşmesine ancak ilerinde bu gibi tipleri görmeme umuduyla bir yandan da seviniyor. Şikayet etmek lazım ancak ortada bu insanlar için ufak ancak gerçekte son derece kaba bir espri olan bu hadise için insanları işlerinden etmek ne kadar doğru bilemiyorum.

irfaN

Bu aşamada, zamanla düzeleceğini ummaktan başka elden bişey gelmiyor. Olayın daha da trajik yönü, adam bu problemi nasıl gideririm, acaba sorun nerde olabilir şeklinde düşünmesi gerekirken, benim gece ne yaptığıma yoğunlaşıyor. Levent Kırca aklıma geldi bi an, gülermisin ağlarmısın..

Koray YAMAN

Gerçekten haklısınız onların görevi bu bağlantının nedeni ve çözümüdür o saatte ne yaptığımız onu ilgilendirmez.

Çağatay Yapıcı

abi kafasını gözünü şişirmek lazım şerefsizin... bu telekom'a acilen bi rakip lasım yoksa senelerce bu öküzlerin eline bakacaz.

Eskici

:) Arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. Çalışana gelince, o kadar da yüklenmemek gerekir bence.. Tekniker vasfıyla adamın "bilgisayar" deyince anlayacağı tek şey; internet, +18 ve muhabbettir. Nitekim bir zamanlar bisikletin yıllarca "şeytan arabası" diye tanıtıldığı bu topluma, bilgisayarın "sex aracı" olarak tanıtılmasından doğal ne var ki(!) :) Komik bir diyalog olmuş seninki; hemen hemen aynı durum benim de başıma gelmişti. :)

Yorum eklemek için çok geç, 16-01-2009 tarihinde yoruma kapatıldı.