Firefox 3.5 ve Multi Touch

Multitouch Mac Book ve Mac Book Pro kullanıcıları için Firefox 3.5 ile gelen güzel bir özellik var. Standartta kapalı olarak gelen bu özelliği basit bir iki adımla aktif edebilirsiniz. Bu özelliği aktif ettikten sonra, iki parmağınızı multi touch pad’iniz üzerinde çevirerek sekmeler arasında gezebileceksiniz.

Firefox ayarlarına ulaşabilmek için, yeni bir pencere veya sekme açın ve about:config yazın enter e basın. Çok dikkatli olmanızı söyleyen uyarıyı kabul ettikten sonra, çıkan ekranda süzgeç kısmına ‘twist‘ yazıyoruz ve aşağıdaki ekrana ulaşıyoruz.

firefox-35

browser.gesture.twist.left ve browser.gesture.twist.right satırlarına değer olarak Browser:PrevTab ve Browser:NextTab yazıyoruz. Görünüşü aşağıdaki gibi olmalı.

firefox-35-2

Firefox’u kapatıp tekrar açıyoruz. Hepsi bu kadar, artık iki parmağınızı Touch Pad iniz üzerinde çevirerek sekmeler arasında gezebilirsiniz.

“Multi Touch da neymiş ? Bir tek iPhoto.app, Preview.app gibi yerlerde işe yarıyor.” diyenlere Mozilla Derneği’nin kapağı olsun bu da -) Zamanla bir çok program desteklemeye başlayacak ve ileriki yıllarda Multi Touch Track Pad vazgeçilmez olacak.

Benzer Yazılar

Yorum eklemek için çok geç, 26-06-2010 tarihinde yoruma kapatıldı.