iMac 27 inch ve 4 çekirdek keyfi

Kendime bir iyilik yaptım, iMac 27 inch 2.66 Ghz i5 Quad Core modeli standart konfigürasyonla aldım. 21 Ocak da ebay den siparişini verdim, 26 Ocak 2010 Salı günü elimdeydi. Makine öyle böyle değil moruk.. 2560×1440 çözünürlük görülmeye değer, quad core‘u hissediyosun. Almak isteyipde tereddütde olanlara diyebileceğim tek şey düşünmeden alabileceğiniz en ideal Macintosh modeli. Dell UltraSharp 27 inch IPS Panel in USA Fiyatı $929 ve Dell UltraSharp 30 inchin Türkiye fiyatı 2699$ + KDV olduğunu düşünün, ve tekrar iMac i düşünün. Bu arada 30 inch Dell 2560×1600 çözünürlük veriyor, ciddi bir fark yok iMac ile arasında. İkiside IPS panel LCD kullanıyor.

Klavye, bildiğiniz apple kablosuz klavye, mükemmel rahatlık.. Aynı tasarımdaki kablolu F klavyemi tercih ederim. Bu modellerde Num kısmının olmaması iyi değil bence. Mouse için ben ilk başta tereddüt ettim, multi touch olması korkuttu beni, acaba rahat değilmidir, kullanımı nasıldır felan diye düşünmedim değil. Mouse multi touch sistemi ve tıklama sistemi senkronizasyonlu çalışıyor, yani tıkladığınız zaman tetiklediğiniz donanım aynı. Multi-touch yüzeyin sağına dokunduğunuzu biliyor ve sağ click oluyor. Arada bir yanlış tık yapsamda alışmam kısa sürdü.

iMac 27 inch modelini aldıktan sonra tek şikayetinizin masaya sığmaması olabilir, benim gibi masayı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Ecnebi sitelerine özendim bir kaçda fotoğraf çektim, ahanda aşağıda.. iMac’in ilk günü, masaya yerleşme çalışmaları ve başarısız sonuçlar sonrasında masa değişimi -D

iMac 27 inch 2.66 Ghz i5 Quad Core

iMac 27 inch 2.66 Ghz Quad CoreiMac 27 inch 2.66 Ghz Quad CoreIMG_0159IMG_0160IMG_0169IMG_0172iMac 27 inch 2.66 Ghz Quad CoreIMG_0175

Benzer Yazılar

6 Yorum Yapıldı

celalettin

hayırlı olsun hocam Ebay Nasıl Spariş verdiniz Türkiyeye geliyormu... birde ram bilgisi...

irfaN

Ebay'den güvenilir ve uluslararası gönderi yapan bir satıcıdan alırsanız neden gelmesin? Tabii gümrük, ardiye gibi masrafları da gözönünde bulundurmanız gerekiyor. Ram bilgisi için apple.com/imac adresine bakabilirsiniz.

s4l1h

Hayırlı olsun. Eğer bir sakıncası yoksa fiyatını öğrenebilirmiyim ? Gümrük vs.. kaça mal oldu.

irfaN

Kesilen fatura üzerinden %20 gümrük vergisi, ~30 lira damga pulu, ~150 lira ordino ücreti, ~90 lira ardiye masrafı ödüyorsunuz. Bunların yanında kendiniz uğraşmanız gerekiyor bütün bu işlemlerle.

Kerem

Peki ülkemizde garanti kapsamında sayılıyor mu? Her hangi bir sorun yaşadığınız da nereye bakıma götürüyorsunuz? Ayrıca güvenilir kişi bulmak sıkıntı, nasıl emin olabiliriz karşımızdakinden var mı bir püf noktası? Birde arkadaşın sorusunu tekrarlamak durumundayım.. Bahsettiğiniz harcamalar dahil toplam kaça mal oldu acaba sorabilir miyim?

Yorum eklemek için çok geç, 23-01-2011 tarihinde yoruma kapatıldı.