Developer’s prompt

Prompt’un ne kadar önemli olduğunu (daha bir kaç yıl önce) farkettiğimde bi’ snippet yazmıştım, geçenlerde github’a push’lamıştım. “Unix like” bir sistemde prompt’da genelde hostname, username felan görürsünüz. Sistemci için “irfan@localhost:~$” gibi bir prompt iyi olabilir fakat bir developer için çok gereksiz veriler bunlar.

Yeterli olduğunu düşündüğüm için geliştirileceğini veya buna ihtiyaç duyulacağını düşünmemiştim, bu yüzden snippets repoma göndermiştim kodu. Bu gün Berker “Bunun sonuna svn de bulunduğumuz branch’i eklesek?” demesiyle bana bi aydınlanma geldi.

Şu anki haliyle "/Users/irfan/projects/javascript/jquery-plugins/star-rating/src" dizininde iseniz promptunuz "~/projects/../star-rating/src $ " şeklinde görünecektir.

Berker’in yaptığı düzenlemeyi implement ettikten sonra, bazı düzenlemelerde yaptım, sonra Geoffrey James’in kitabında yazdığı gibi, “Üç satırı geçen her program bir gün bakıma ihtiyaç duyar” ı hatırladım ve yeni bi proje oluşturarak pushladım.

Bir svn veya git proje dizininde bulunuyorsanız "~/projects/../star-rating/src [trunk] $ " gibi bir prompt için proje sayfasını okuyabilir, fork edip geliştirebilir, veya pull edip kullanabilirsiniz.

Birde screenshot ekleyelim;

Happy Coding!

Benzer Yazılar

Yorum eklemek için çok geç, 16-04-2013 tarihinde yoruma kapatıldı.